15 sep. 2010

Recept

Här kommer ett smarrigt förrättstips som vi fått från " Halv åtta hos mej " jag har piffat till den lite :-) Jättegod, fräsch och snygg . Definitvit värd att testas !


Fräsch räkcoctail ( 4 port)
Ingredienser

Örtolja
1.5 dl fin olivolja
0.5 dl dill, finhackad
0.5 dl persilja, finhackad
Salt & peppar efter smak

romröra
3 msk crème fraiche
1msk majonäs
1 burk röd kaviar
Salt & peppar

Räkcocktail
3 dl räkor, skalade (ca 500 g oskalade)
2 dl dill, plockad
0.5 st gurka, liten
0.5 st purjolök, liten
1-2 st vitlöksklyftor
selleri, en stjälk
1 st avokado
1 st citron
Lite cayennepeppar och salt efter smak.

Bröd
2 skivor mörkt fullkornsbröd eller vitt bröd.

GÖR SÅ HÄR :
1. Örtolja: Mixa ihop örtoljan
2. Räkcocktail :Skär purjon & sellerin i små tärningar och hacka vitlöken fint- Fräs den i lite olja och smör, Skala, urkärna och tärna gurka och avokado, Låt lökblandningen svalna och blanda sedan med gurkan och avokadon, de skalade räkorna och plockade dillen.
3.Romröra. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
4. Vid servering; Lägg romröran i botten på ett fint glas med fot , Lägg räkröran ovanpå, Ringla över örtolja, Pressa över några droppar citron.
12. Bröd: Ringla örtolja över brödskivorna och rosta dem i ugnen i ca 5 minuter så att de blir gyllenbruna.

1 kommentar:

  1. Låter riktigt mumsigt! Blir till att skriva inköpslista.

    SvaraRadera