12 sep. 2010

Goda grannar

Vi har så goa grannar här på landet. Fast dom tycker förmodligen att vi har tummen mitt i alla våra händer. Det ligger nog något i det. Ett exempel är när vi skulle gipsa väggarna i hallen uppe. Martin hade en vän här och de hade börjat. Lite klurigt är det med konstiga vinklar och sneda gamla väggar. Men de kom en bit på väg och var nöjda. Under veckan som kom kikade vår vän & granne "snickaren" förbi. Martin visade stolt upp att de börjat, och frågade om lite råd. Snickaren tittade lite fundersamt på arbetet och sade sedan i förbifarten att han hade inget för sig på onsdag kväll. Då kunde han kika förbi och hjälpa till. Behöver jag säga att han började med att plocka ner det som var gjort och började om. Han klarade väl inte av att se eländet :-) . Men fint blev det . Och inga är mer tacksamma än vi. Förra veckan ringde M en annan granne för att fråga lite om hur man gör för att koppla in dimmer i vårt gamla hus med dubbelkontakter. Han började förklara lite, men det slutade med att han också kikade förbi . Klockan åtta en veckokväll. Och satte in vår dimmer. Fint blev det. Och inga är mer tacksamma än vi. Vi tror att dom tänker såhär ; det går fortare att göra det själv än att förklara för dom dumma stadsborna:-) Eller så är det för att det alltid bjuds god whiskey här. Vi vet inte. Men inga är mer tacksamma än vi.

En snäll & god granne som fixar mysbelysning i vårt cigarrum.Och som uppskattar en god whiskey.

2 kommentarer:

  1. hej jessi :)

    vilka snälla goa grannar ni har :) hoppas du mår bra trots graviditeten. jag håller alla mina tummar och tår för att allt ska gå vägen..kramar till er alla :)

    SvaraRadera
  2. Han har även hjälpt oss med dimmer och lampupphängningar. Kul att se att han klär så bra i hjälm och att skägget har börjat växa på honom igen. Lagom till jul lär han se ut som vanligt igen...

    SvaraRadera