2 dec. 2011

Lucka 2

Lucka 2 i Jessis adventskalender.

Ett enkelt pysseltips ni idag skall få -
Lite vacker frukt att titta på !

Frostig frukt

Ingredienser till en stor sats:
3 äggvitor
valfri frukt
3 dl Strösocker
(1 dl Florsocker)
smörgåspapper

Gör så här:
1. Häll äggvitorna i en skål och vispa upp dem lätt.
2. Pensla äggvitan (med brödpensel) runt om frukterna och lägg upp dem på ett galler med smörgåspapper.
3. Sikta över ett ganska tjockt lager socker.

Antingen tar man bara strösocker eller en blandning av strösocker och florsocker (2/3 strösocker och 1/3 florsocker). Jag tog bara strösocker och sedan när de torkat siktade jag pyttelite florsocker på toppen.

Låt sockret torka in ordentligt, ca 1 timme, innan du lägger upp frukterna på fat.

Källa www.juligen.se

Foto: Jessica O


3 kommentarer:

  1. tyckte det blev bäst resultat med bara strösocker och så kan man pudra lite lite flor över sen när det torkat till lite.

    SvaraRadera
  2. Håller frukten sig längre också?

    SvaraRadera
  3. Jag tror det ger lite längre livslängd, men får man tag på sådana röda vaxade äpplen tror jag det är bra !

    SvaraRadera