15 dec. 2011

Lucka 15

En liten kaka så gul och fin
med cocos, saffran och apelsin

Cocostoppar med saffran och apelsin

Ingredienser

50 g smör

1/2 g saffran

rivet skal av en halv apelsin

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

200g cocosflingor

1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smält matfettet. Stöt saffranet med t ex en mortelstöt på påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i matfettet och låt svalna.
  3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och matfettet. Låt smeten svälla ca 10 minuter.
  4. Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.


2 kommentarer:

  1. Fick precis såna hos min moster förra veckan.
    Jättegoda!
    Jad älskar saffran.
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Ja Sofia jag med ja dom var smarriga !! Och lätta och det gillar vi ju !

    SvaraRadera