15 nov. 2012

Hallonpanacottapaj

Hallonpannacottapaj
Tinna!! Här kommer receptet äntligen :-)  En favoritpaj som maken brukar göra som festdessert !


Pajdeg
12 st 
75 gram 

Fyllning
3 st 
3 dl 
1 dl 

250 gram 
200 gram 

Tillagning

8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.


Receptet kommer från boken ”Sommarens söta”, Bonnier Fakta

1 kommentar:

  1. Denna skall jag lägga till i mina favoriter. Tack jessica och jag lovar att meddela vad jag tyckte om resultatet (fast det vet jag ju redan) PoK

    SvaraRadera