8 nov. 2011

framsteg och "baksteg"

Det händer så mycket hela tiden och det är fashinerande hur fort dom lär sig! Hon har säger både mamma och pappa och babba till oss nu fast det är olika varje gång och har nog inte riktigt fått kläm på vem som är vem. Men att de uttrycken är vi är det ingen tvekan om, och ibland så blir det helt rätt, som igårnatt när hon vaknade och ställde sig upp i sängen och sa ett klockrent mamma och ville komma upp, eller när pappa kommer nedför trappan på morgonen då brukar det komma ett pappa eller bappa. Hon härmar ljud med, när vi leker tittut säger hon "titti" eller "titta" och när hon vinkar säger hon " ej ej " Och så när jag säger -Aja ! när hon inte får röra nåt, så skrattar hon och säger -Ajaj!!! Hon gör pussljud med och tycker det är jätteskoj när vi slängpussas, då svarar hon med ett höggljutt smack ! Hon sitter också och lallar och sjunger för sig själv. Ja det är härligt !
Maten går också mycket bättre, hon äter större portioner och har verkligen börjat gilla det. Det är dock min hemlagade mat som gäller och jag klandrar henne inte, vissa av dom där burkarna både luktar och smakar apa. Öppnade en burk rödspätta med potatis häromdan och den luktade kattmat, hon fick smaka en sked, men fick en sån rysning så jag slängde hela burken, jag hade inte velat äta den heller!! Kallops på burk fungerar dock även om hon inte är överförtjust. Hon har även börjat ta lite välling och gröten är ju toppen, så de sista dagarna har vi bara ammat en eller två gånger på ett dygn.
Hon har ju alltid sovit ganska bra, men vintertiden ställde till det lite för oss, hon sov ca: 18-06 innan med en matning på natten, men efter vi ställde om klockan vaknar hon lite innan fem. Det spelar ingen roll om vi lägger henne sex eller sju på kvällen , hon vaknar ändå. Men vi får ju ge det lite tid, hon kan ju inte hjälpa att vi ställt om klockan ! Fast det är lite tungt att gå upp när klockan står på 04.44 . Men jag försöker tänka att egentligen är hon ju kvart i sex och då går det lättare :-) Ja, det var lite om Mimsan och hennes rutiner. Ha en go dag !

2 kommentarer:

  1. Haha, det är ju lustigt hur olika det kan vara! Ellies favoriter är just potatis med rödspätta och kalops. Men hon är som mig, äter det mesta med god aptit. Förutom hemlagat då! Det har hon inte direkt fått sen smakisarna men häromdagen gjorde jag hemlagad spagetti med mozzarella ala babyvariant, det gick inte hem...

    SvaraRadera
  2. ja smaken är olika !! Ja då kan dom ju fika kalopsen ihop ! Det Mimmi gillar mest är potatis , morot, lite purjo och så nåt kokt kött & smör... hon verkar gilla kryddor med så det blir lite lättare när hon kan äta lite mer sånt !

    SvaraRadera