24 apr. 2011

påskmenyn

Min käre bror och hans goa Anna har varit här över påsk, vi har haft det toppen i det härliga vädret! Vi har varit på sightseeing, gjort en tur på staun, käkat lunch på Sturkö, och så har vi druckit och ätit massa gott! På påskafton åt vi silltårta och ägghalvor till förrätt , varmrökt lax , potatis och romsås till huvudrätt och så bakade Anna en fantastisk Key lime pie till efterrätt. Så god att receptet måste delas med er.( hon sa att den var lätt att göra ) Till detta drack vi det goda rosevinet Mulderbosch. Testa det, det är supergott!

Key Lime Pie
Ingredienser
Kexbotten:

200 g digestivekex

100 g smör

Fyllning:

1 burk kondenserad mjölk (400 g)

4 st äggulor

5 st limefrukter, skal och saft


Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en pajform.
5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
10. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter
11. Låt svalna och servera med vispad grädde och skivad limefrukt


Annas goda key lime pie, receptet är Leila Lindholms.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar