17 nov. 2010

Gulasch

Jessis Gulasch ( 3-4 portioner )

400 g nötkött, grytbitar skurna i små tärningar
3 gula lökar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 burk krossade tomater
Vatten
2 vitlöksklyftor
Malen kummin
Paprikapulver
c:a 2-3 msk chilisås ( kan uteslutas)
Salt & peppar
Sötningsmedel/ sirap

Bryn köttet i en stekgryta , skiva löken och låt steka med tills den blir mjuk, häll på vatten tills det täcker. I med rikligt med paprikapulver , kummin efter smak, de pressade vitlöksklyftorna, chilisås och de krossade tomaterna. Finhacka den röda och gröna paprikan och lägg i. På med lock och låt sjuda läänge, 1 timma säger kokboken, minst en och en halv säger jag. Fyll på mer vatten om det reduceras för mycket. Smaka av med salt , något sött ( socker, sirap eller sötningsmedel )och lite nymalen svartpeppar. Servera grytan som den är med lite gott bröd, eller till potatis eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar