18 sep. 2011

schweizernötkladdkaka



Igår bakade jag en kladdkaka med Marabou schweizernötchoklad i . Lyxigt kladdig och söt och god. Receptet efterfrågades och kommer här ! Jag hade bara flagad mandel hemma så det hackade och använde jag. Det här behöver du…
100 g margarin,2 ägg,3 dl socker,2 dl vetemjöl,4 msk kakao,1 tsk vaniljsocker,1 krm salt,1/2 tsk bakpulver,200 g Marabou schweizernöt chokladkaka,1 dl grovhackade nötter och/eller mandel,Ströbröd till formenGör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält margarinet och låt svalna något.
3. Vispa ägg och socker luftigt.
4. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt, bakpulver, hackad choklad och hackade nötter i en bunke.
5. Häll mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter.
6. Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en slät smet.
7. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
8. Häll i blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20–25 minuter. Kakan kan verka lös när man tar ut den, men stelnar fort när den kommit ut.

2 kommentarer:

  1. Mmmmmmm så gott det låter. Skall pöva vid tillfälle, sedan behöver jag nog pöva fler gånger!!!!

    SvaraRadera
  2. Ja Tinna, och det är ju nötter i och nötter är jättenyttigt :-) hi hi

    SvaraRadera