16 maj 2011

rutiner

Imorgon blir Mimmi 3 månader och vi tycker nog att vi börjar få lite bättre kläm på det här nu. Tyvärr kom det ingen instruktionsbok med när hon kom så vi har fått klura ut det mesta själva ;-)



Ungefär såhär kan ett dygn se ut; Hon får pyjamas och kvällsmat och så lägger vi henne i vaggan vid nio-tio tiden. Sen vaknar hon runt tre-fyra tiden och vill ha lite mer mat, efter det sover hon c:a 3-4 timmar till . ( vissa nätter sover hon 8 timmar innan hon vaknar, det är lyxigt !) Sen när hon vaknar ligger hon och pratar högljutt med sin gosehäst i vaggan tills jag tar upp henne. Vi går ner och tar på oss och äter lite till, klockan brukar vara mellan sex och sju. Sen ligger hon i sitt babygym och leker nån halvtimme, och jag sitter bredvid med kaffe och lite morgon tv och vaknar till. Sen leker och pratar vi lite och efter en timme så är det dags för förmiddags luren. Nu är klockan c:a 8 . Sen sover hon 3 timmar ( om jag inte drar upp henne och åker till bvc eller stan eller så ) Sen vaknar hon, äter och så leker vi eller tar en tur med vagnen. Efter ett par timmar är hon trött igen och sover tre timmar till. När pappa martin kommer hem vid fem brukar dom ta en vagnspromenad och sen myser vi tillsammans under kvällen, hon är vaken och så sover hon lite kortare tupplurar tills det är dags för godnatt i vaggan. Ibland har hon lite magont på kvällen men det börjar gå över. Vi har det jättebra och tycker att hon är ganska lätt att förstå sig på för det mesta. Hon sover så bra och äter så bra, men hon vill inte sova i vagnen när den står still. Så det övar vi på, klart man vill att hon skall sova ute ! Men än så länge så vill hon sova på mage på sin gröna filt på dagen. Sen kan man lägga filten varsomhelst, hon sover så gott ändå.

Här ligger hon mitt i vardagsrummet hos morfar och mormor i Sparsör och sover som en stock !

1 kommentar:

  1. Vad gulligt.Jag förstår inte riktigt varför barnen hamnar just där Mimmi ligger det var likadant när Jack var hemma det blev hans plats oxå och det blir säkert där Ellie hamnar med.?!? En stolt mormor

    SvaraRadera