20 okt. 2013

Ost och baconscones

Här kommer ett litet tips på lite goda scones att njuta av med en kopp gott te   ,en mörk höstkväll . Man gör en sats sconesdeg , gärna med en del lite grövre mjöl om man har. Ta två paket bacon. Skär i mindre bitar och stek så de precis börjar bli knapriga , blanda i de stekta baconen och ca tre dl riven ost i smeten , gör bollar och lägg i muffinsform , eller i stadiga bullformar,  jag fick ut 9 bollar av en sats . Grädda lite längre och något svagare värme än vad som står i scones receptet . Provskär en innan du tar ut alla så den är genombakt. Njut , med lite smör och kanske en extra skiva ost , dagen efter är det bara att micra dem lite så är de som nya. Vego ; byt bacon mot soltorkade tomater.

1 kommentar:

  1. Mums - låter jättergott. Skall absolut prövas i höst/vinter! Kram

    SvaraRadera