16 mars 2013

fredagsgott

Här kommer ett litet recepttips. Jessis snabba smörgåstårta. Grunden i den är en jättegod tonfiskröra, och den kan man även använda i en god baguette eller så gräddar man ett pajskal och fyller med röran så har man en jättegod kall paj. Ja, ni som känner mig har fått smaka på denna röran i olika varianter och kanske jag tillochmed har skrivit receptet innan... men det är så gott så här kommer det igen :-)

Jessis snabba smörgåstårta

2 pkt Juliakaka eller Jubileumskaka. ( de lite tjockare hönökakorna. )
2 burkar vanlig creme fraische
1,5 dl majonäs lätt eller vanlig.
3 burkar fin tonfisk i vatten ( ej den billigaste sorten den är mosad och äcklig )
en finhackad rödlök
ca 1,5 dl heinz chilisås( lite efter smak.)
3 msk fryst dill
1,5 dl frysta ärtor ( om man vill ) 
 ca 5-6  dl räkor i lag eller frysta skalade  ( eller mer , räkor e gott )
1-2 dl majonäs att täcka tårtan med.
citron och gurka att garnera med
lite grillkrydda ( ja jag vet, men kockarna i kockkampen sa faktiskt att man FÅR använda det :-)
citronpeppar , salt.(Om man vill, lite cayennepeppar )

Tonfiskröran.
mosa tonfisken och krydda den med lite grillkrydda eller allkrydda.
blanda i creme fraiche, majonäs, chilisås,  hackad rödlök , dill och blanda väl. I med ärtorna och smaka av med salt och peppar. Klart.

lägg ut två brödkakor så de blir en cirkel. lägg på hälften av röran. lägg på två kakor till och sen resten av röran . Två kakor till och så bred majonäs på toppen. Täck och låt stå några tillar i kyl. Lägg på räkorna uppepå och garnera med citron och gurkskivor ...eller vad du vill :-) KLART.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar