29 aug. 2012

Ord

Fler och fler ord dyker upp varje dag och hon härmar oss gärna och försöker forma ord så gott hon kan . Och stolt blir hon när hon kan , och vi förstår! Då upprepas ordet med förtjusning om och om igen, och igen och igen .. :-)  Bomma ( Blomma ) lärde hon sig i somras och det har använts hårt ett tag, men nu har det kommit lite nya uppstickare. Störst av allt är väl att hon börjat nämna sig själv vid namn. Innan har hon också hetat "mamma". Nu säger hon Ninni eller Nenne om sig själv. Sen pekar hon på Martin och säger pappa och på mig och säger mamma.. och så på sig själv och säger Ninni och så på Martin..... ja och så håller det på :-)
Sen kan hon också komma och be oss sätta på favoritfilmen på TV. "-Kicki. "säger hon och pekar på Tv:n . Ja, Kicki Långstrump ni vet :-)
Idag när vi skulle lägga oss så tittade hon på mig och sa "unga" .( Hon bad mig alltså att sjunga.) Sen gör hon rörelserna till sången hon vill höra ( Just nu är imse vimse spindel topp ett  ) Ja, det är så kul när det dyker upp nya ord, hon snappar nog upp en del på det där dagiset. Det kanske inte är så tokigt ändå :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar