13 feb. 2012

Pinnbröd

Ja, igår när vi var ute och grillade korv så gjorde vi även den gamla klassikern pinnbröd. Det är helt klart underskattat! Supergott tyckte vi allihop . Så här kommer ett bra recept så ni kan ge er ut och grilla nu sportlovstider. Jenny som var med går hade också ett extra smarrigt tips, hon hade rört hop smör, kanel och socker och bredde på dom varma pinnbröden. Blev lite kanelbulle över det, jätttegott !
Helena testar pinnbröd för första gången och lille Rasmus myser i vintersolen !

Pinnbröd - ca 10 stycken
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram margarin
1½ dl vatten
Det finns många recept på pinnbrödsdeg, men detta är det bästa! Blanda alla ingredienserna i en skål och knåda ihop till en deg.
•Leta upp en pinne, tälj av barken i toppen där degen ska sitta.
•Gör en lång smal "korv" av degen och rulla på den på pinnen.
•Håll pinnen över glöden tills den blir gyllenbrun.
Det går fint att äta pinnbrödet som det är, med lite smör eller med sylt.
Degen går utmärkt att frysa för senare användning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar