Helena testar pinnbröd för första gången och lille Rasmus myser i vintersolen !
Pinnbröd - ca 10 stycken
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram margarin
1½ dl vatten
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram margarin
1½ dl vatten
Det finns många recept på pinnbrödsdeg, men detta är det bästa! Blanda alla ingredienserna i en skål och knåda ihop till en deg.
•Leta upp en pinne, tälj av barken i toppen där degen ska sitta.
•Gör en lång smal "korv" av degen och rulla på den på pinnen.
•Håll pinnen över glöden tills den blir gyllenbrun.
Det går fint att äta pinnbrödet som det är, med lite smör eller med sylt.
•Leta upp en pinne, tälj av barken i toppen där degen ska sitta.
•Gör en lång smal "korv" av degen och rulla på den på pinnen.
•Håll pinnen över glöden tills den blir gyllenbrun.
Det går fint att äta pinnbrödet som det är, med lite smör eller med sylt.
Degen går utmärkt att frysa för senare användning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar