En liten kaka så gul och fin
med cocos, saffran och apelsin
med cocos, saffran och apelsin
Cocostoppar med saffran och apelsin
Ingredienser
50 g smör
1/2 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
200g cocosflingor
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C.
- Smält matfettet. Stöt saffranet med t ex en mortelstöt på påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i matfettet och låt svalna.
- Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och matfettet. Låt smeten svälla ca 10 minuter.
- Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Fick precis såna hos min moster förra veckan.
SvaraRaderaJättegoda!
Jad älskar saffran.
Kram Sofia
Ja Sofia jag med ja dom var smarriga !! Och lätta och det gillar vi ju !
SvaraRadera