Igår bakade jag en kladdkaka med Marabou schweizernötchoklad i . Lyxigt kladdig och söt och god. Receptet efterfrågades och kommer här ! Jag hade bara flagad mandel hemma så det hackade och använde jag. Det här behöver du…
100 g margarin,2 ägg,3 dl socker,2 dl vetemjöl,4 msk kakao,1 tsk vaniljsocker,1 krm salt,1/2 tsk bakpulver,200 g Marabou schweizernöt chokladkaka,1 dl grovhackade nötter och/eller mandel,Ströbröd till formenGör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält margarinet och låt svalna något.
3. Vispa ägg och socker luftigt.
4. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt, bakpulver, hackad choklad och hackade nötter i en bunke.
5. Häll mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter.
6. Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en slät smet.
7. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
8. Häll i blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20–25 minuter. Kakan kan verka lös när man tar ut den, men stelnar fort när den kommit ut.
100 g margarin,2 ägg,3 dl socker,2 dl vetemjöl,4 msk kakao,1 tsk vaniljsocker,1 krm salt,1/2 tsk bakpulver,200 g Marabou schweizernöt chokladkaka,1 dl grovhackade nötter och/eller mandel,Ströbröd till formenGör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält margarinet och låt svalna något.
3. Vispa ägg och socker luftigt.
4. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt, bakpulver, hackad choklad och hackade nötter i en bunke.
5. Häll mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter.
6. Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en slät smet.
7. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
8. Häll i blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20–25 minuter. Kakan kan verka lös när man tar ut den, men stelnar fort när den kommit ut.
Mmmmmmm så gott det låter. Skall pöva vid tillfälle, sedan behöver jag nog pöva fler gånger!!!!
SvaraRaderaJa Tinna, och det är ju nötter i och nötter är jättenyttigt :-) hi hi
SvaraRadera