Key Lime Pie
Ingredienser
Kexbotten:
Ingredienser
Kexbotten:
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 st äggulor
5 st limefrukter, skal och saft
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en pajform.
5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
10. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter
11. Låt svalna och servera med vispad grädde och skivad limefrukt
Annas goda key lime pie, receptet är Leila Lindholms.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar